Pyszne bananowe ciasto przepisu mojej mamusi.
Miękkie, zdrowe i sycące - aż nie można się oderwać...
Do tego przepis jest wyjątkowo prosty i szybki w wykonaniu - zachęcam do wypróbowania (:
- 4 dojrzałe, miękkie banany
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego
- 2 jajka
- 1/3 szklanki oliwy
- 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej
- 1 czubata łyżeczka sody
- szczypta kurkumy
- cynamon do posypania
Przygotowanie:
- cukier utrzeć z olejem
- dodać jajka, zmiksować
- dodać rozgniecione widelcem banany, wymieszać
- dołożyć mąkę, sodę i kurkumę , ponownie wymieszać
- ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy, po wylaniu oprószyć cynamonem
- piec 30-35 minut w 180 stopniach
SMACZNEGO!
Świetne ciasto! Zdrowe i z pewnością smaczne ;)
OdpowiedzUsuńKURA=ZWIERZĘ
OdpowiedzUsuń