Kolejna niebanalna wegańska pasta kanapkowa. Smakuje na ciepło i na zimno. Może być dodatkiem do obiadu, śniadania i kolacji. Idealna propozycja dla wielbicieli zdrowego żywienia oraz osób na diecie.
Składniki:
- 1 średni kalafior
- 5 łyżek sezamu
- 1 łyżka oliwy / masła klarowanego w wersji wegetariańskiej
- sól do smaku
Przygotowanie (20 minut z gotowaniem kalafiora):
- kalafiora ugotować do miękkości w osolonej wodzie
- odsączonego, lekko rozdrobnionego kalafiora udusić na maśle lub oliwie
- sezam prażyć na suchej patelni 3-4 minuty co chwile mieszając, odłożyć 1 łyżkę do ozdoby
- całość zblendować na nie całkiem gładką masę, przyprawić solą, posypać ulubioną zieleniną
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz