Składniki (2-3 porcje):
- 1/3 - 1/2 cukinii
- 1/3 - 1/2 bakłażana
- 3 pomidory
- 5 pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 kostki wywaru warzywnego
- zioła: tymianek, cząber, czosnek sproszkowany
- ser wegański lub mozzarella
- oliwa z oliwek
- cukinię, bakłażana, cebulę, pieczarki i pomidory pokroić w cienkie plasterki
- czosnek pokroić w drobną kosteczkę
- 1/3 kostki zalać szklanką wrzątku
- wszystkie warzywa układamy na przemian w naczyniu żaroodpornym i całość zalewamy wywarem a następnie skrapiamy oliwa i rozprowadzamy pędzelkiem po warzywach
- posypujemy pokrojonym czosnkiem
- wkładamy do piekarnika na 30 minut na 180 stopni
- po tym czasie wyciągamy i posypujemy ziołami i sproszkowanym czosnkiem i ponownie wkładamy an 5 minut
- po 5 minutach posypujemy serem i wkładamy na ostatnie 5 minut
SMACZNEGO!
Cena: 5 złotych
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz