Składniki (2 porcje):
- 250 g makaronu
- 250 g malin
- 100 g koziego twarożku
- 6 łyżek syropu klonowego
- 1 łyżeczka miodu
- sok z 1/2 limonki
- 1/2 chili bez pestek
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka masła klarowanego
- 1 mały ząbek czosnku
- listki mięty do ozdoby
Przygotowanie:
- syrop, miód i masło podgrzać, dodać maliny i dusić na małym ogniu do połączenia składników
- dodać pokrojone w drobną kostkę chilli, ocet balsamiczny i sok z limonki oraz przeciśnięty czosnek
- całość podgrzewać do zgęstnienia
- ugotowany wyłożony na talerz makaron posypać rozdrobionym kozim twarożkiem i polać malinowym sosem
- ozdobić listkami świeżej mięty i posypać całymi malinami
SMACZNEGO!
SMACZNEGO!
Maliny z chili, balsamico i czosnkiem zabójczo pyszne!
OdpowiedzUsuńMakaronu w tej wersji jeszcze nie jadłem, zestaw składników jest tak niesamowity, że muszę tego spróbować. Jutro w kuchni rządzę ja i maliny...
OdpowiedzUsuń