piątek, 26 czerwca 2015

Słonecznikowa pasta kanapkowa

Znudzeni ciągle tymi samymi kanapkami? No to czas na kolejną nietypową i bardzo zdrową pastę kanapkową. Do dzieła!








































Składniki:
  • 200 g ziaren słonecznika
  • 5 ząbków czosnku
  • 5-6 łyżek oliwy z oliwek
  • garść kiełków słonecznika do posypania
  • sezam i mak do posypania
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
- słonecznik umyć, namoczyć 10 minut
- słonecznik zagotować w świeżej wodzie, gotować 10 minut na małym ogniu
- odcedzić, przełożyć do miksera, dodać przeciśnięty czosnek
- przyprawić do smaku
- dodać oliwę i zmiksować do połączenia składników
- na kanapce posypać sezamem, makiem i kiełkami słonecznika

SMACZNEGO!


Zobacz też przepis na Muffiny śniadaniowe <klik>

Zobacz też przepis na Kolorowy hummus <klik>

1 komentarz:

  1. Dodałem odrobinę curry, wyszło pyszne. Ta pasta jest super zdrowa!!!

    OdpowiedzUsuń