niedziela, 10 maja 2015

Orzechowo-czekoladowa kasza jaglana z daktylami

Słodkie, zdrowe i pożywne! W smaku przypomina Nutellę i zaspokaja potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego. Sprawdza się tez jako słodkie śniadanie. Jeśli zostało wam trochę kaszy z obiadu - do dzieła (: Chociaż ja uważam, że danie jest warte specjalnego jej ugotowania. 




Składniki:
  • 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 5 daktyli
  • mała garstka orzechów laskowych (5 sztuk)
  • mała garstka migdałów (5 sztuk)
  • 2 rządki gorzkiej czekolady (opcja mniej słodka 1 rządek)
  • 2 łyżki mleka roślinnego 
Przygotowanie (5 minut):
- najpierw blenderujemy orzechy z migdałami oraz daktylami 
- następnie dodajemy kaszę z rozpuszczoną czekoladą i mlekiem i blenderujemy do połączenia

SMACZNEGO!


2 komentarze: