- 4 łyżki nasion chia Opis produktu <klik>
- 1 szklanka mleka roślinnego lub innego przez nas wybranego
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka syropu (np. golden syrup, syrop z agawy), miodu, cukru lub innej wybranej przez nas substancji słodzącej
Przygotowanie
- wszystkie składniki wkładamy do słoika (jeśli jest to miód lub cukier musimy najpierw rozpuścić go w małej ilości mleka)
- słoik zakręcamy nakrętką i mocno trzęsiemy aż do połączenia składników
- odkładamy na noc do lodówki
- po wyjęciu słoika następnego dnia ponownie trzęsiemy. Jeśli wolimy bardziej płynną konsystencję to dolewamy mleka (ja dodałam 1/2 szklanki)
SMACZNEGO!
Propozycja podania: Bananowo-pomarańczowa kasza jaglana z sosem kakaowym <klik>
SMACZNEGO!
Propozycja podania: Bananowo-pomarańczowa kasza jaglana z sosem kakaowym <klik>
uwielbiam chia, pycha!
OdpowiedzUsuńświetnie smakuje z lodami (;
OdpowiedzUsuń