Sok dość nietypowy ale bardzo smaczny i warty spróbowania. Rukola sama w sobie ma lekko orzechowy i ostry smak oraz oryginalny aromat. W połączeniu ze słodkim jabłkiem i marchewką oraz nutką mięty i limonki tworzy wyjątkowe połączenie. Do tego rukola ma 5 razy więcej wapnia i witamin:C,A,K niż sałata lodowa, ma właściwości antynowotworowe, bakteriobójcze, zwiększa odporność i jest niskokaloryczna. Nic tylko pić. No to na zdrowie!
Składniki (2 porcje):
- 2 duże garście rukoli
- 2 marchewki
- 1 jabłko
- 1/3 limonki
- 3 gałązki mięty
Przygotowanie (7 minut):
- wszystkie składniki kroimy i wkładamy do wyciskarki do soków (jeśli mamy taką możliwość to zawsze polecam włożyć limonkę ze skórką)
Soku z rukoli nigdy nie piłam, ale chętnie zajadam sałatki z powyższych składników ^^ Myślę, że może smakować ciekawie :)
OdpowiedzUsuńZachęcam!
UsuńCiekawa kombinacja. Od niedawna mam wyciskarkę, ale na razie piję tradycyjne soki owocowe - muszę zacząć tworzyć takie cuda jak Ty;)
OdpowiedzUsuńWyciskarka i dziwne składniki to bardzo fajna zabawa z bardzo miłymi efektami :D
UsuńBardzo ciekawe połączenie :) Sok wygląda na bardzo smaczny :)
OdpowiedzUsuńPrzepis na pewno do spróbowania :) z porządnej wyciskarki na pewno wyjdzie genialny w smaku. I jaki zdrowy.
OdpowiedzUsuńSuper ale ja dodałem jeszcze dwie łodygi selera naciowego
OdpowiedzUsuńDałam za dużo rukoli. Sok był bardzo gorzki. Wymieszałam go z kefirem.pychota. Na upały idealne .
OdpowiedzUsuń