Składniki (2 duże porcje): Użyłam foremki 18 cm x 18 cm
- 4 ugotowane ziemniaki (450 g)
- 2 duże cebule
- 5 pieczarek
- śmietana kremówka 200 - 250 g
- sól i pieprz
- opcjonalnie kapary i mozzarella (do posypania 5 minut przed końcem pieczenia)
Przygotowanie (5 minut bez gotowania i pieczenia):
- ugotowane ziemniaki kroimy na plastry
- cebulę kroimy w drobną kosteczką lub plasterki
- pieczarki kroimy w plasterki
- ziemniaki, cebulę, pieczarki układamy odpowiednio warstwami każdą warstwę posypując solą i pieprzem
- zalewamy śmietaną
- wkładamy do piekarnika na 25 minut na 180 stopni
- posypujemy mozzarella i kaparami i wkładamy na kolejne 5 minut
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz