poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Faszerowana papryka z mlekiem kokosowym

Pieczona papryka faszerowana kaszą pęczak, pomidorami i tofu. Do tego mleczko kokosowe i curry, pycha.

Składniki :
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak
  • 1/3 szklanki pomidorów krojonych z czosnkiem
  • 75 g tofu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki mleczka kokosowego
  • 3 łyżki sosu teriyaki
  • świeży tymianek
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki chili 
  • kiełki
Przygotowanie:
- odciąć górę papryki i pozbyć się białych części ze środka
- wymieszać kaszę z pomidorami, czosnkiem, tofu (pokrojonym w kostkę), mlekiem kokosowym, sosem oraz przyprawami i nałożyć do papryki
- włożyć paprykę do piekarnika na 45 minut w naczyniu żaroodpornym i przykryć pokrywką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz