Pieczona papryka faszerowana kaszą pęczak, pomidorami i tofu. Do tego mleczko kokosowe i curry, pycha.
Składniki :
- 1 duża papryka czerwona
- 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak
- 1/3 szklanki pomidorów krojonych z czosnkiem
- 75 g tofu
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki mleczka kokosowego
- 3 łyżki sosu teriyaki
- świeży tymianek
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki chili
- kiełki
Przygotowanie:
- odciąć górę papryki i pozbyć się białych części ze środka
- wymieszać kaszę z pomidorami, czosnkiem, tofu (pokrojonym w kostkę), mlekiem kokosowym, sosem oraz przyprawami i nałożyć do papryki
- włożyć paprykę do piekarnika na 45 minut w naczyniu żaroodpornym i przykryć pokrywką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz